ZŠ Pardubice - Studánka - Zpráva o stanování 6.B na Malé Skále

Zpráva o stanování 6.B na Malé Skále

21. června 2009, 20:51 Mgr. Iva Tajšlová

Pondělí 15. 6.

Sraz v půl sedmé ráno na nádraží nakonec nebyl časem vražedný, všichni dorazili se svými zavazadly včas. Do Malé Skály jsme přijeli bez zpoždění zhruba v devět hodin, kemp je naštěstí pro stany, spacáky, jídlem… obtěžkané šesťáky blízko. Stavění stanů proběhlo celkem hladce, po lehkém obědě a vykoupání se v Jizeře jsme vyrazili do přírody.

Cílem byla zřícenina Zbirohy, okruh skalními bludišti Kalich a Chléviště, vrch Sokol a lezení po Suchých skálách. Nakonec jsme minuli Suché skály – po pětihodinovém pochodu už se po nich v dusném počasí nikomu šplhat nechtělo. Večer začalo pršet (pršelo i celou noc), kromě jediného vydržely stany v suchu.

Úterý 16. 6.

Ráno ještě pršelo, bylo chladno, přesto jsme už v devět vyrazili na torzo skalního hradu Drábovna a na hrad Frýdštejn. Proti původnímu plánu jsme túru zkrátili o zastávku u Bartošovy pece – vývěru podzemní vody. Odpolední počasí umožnilo soupeření a hraní si družstev, s večeří (jediném jídle v restauraci, jinak se všichni stravovali jak sami uměli)  přišel znovu déšť. Zábava se přesunula do stanů…

Středa 17. 6.

Další změna plánu – sklaních bludišť a hradů už jsme viděli dost, proto vynecháváme původně plánovaný výlet na skalní hrad Vranov neboli Pantheon – hráli jsme raději hry prospívající spolupráci členů třídního kolektivu, tříbící logické myšlení při nalézání strategií apod. Přestože se někomu výrazně nechtělo, zvládli všichni sbalit své věci a stany do té míry včas, že jsme vlak dobíhat nemuseli.

Všichni účastníci (včetně paní učitelky Budinové) si zaslouží významnou pochvalu za pohodové zvládnutí náročného výletu.

Více fotografií zde .
 

Mgr. Iva Tajšlová