ZŠ Pardubice - Studánka - Úspěch v matematické soutěži

Úspěch v matematické soutěži

31. října 2014, 13:07 Ing. Petra Antlová

Čtyři dívky z 8. ročníku – Alena Bidlová, Bára Chlostová, Nikola Borovcová a Berenika Držková – mají v sobě nejen matematického ducha, ale i soutěžního. V říjnu se v Hradci Králové zúčastnily poprvé zcela netradiční matematické soutěže – „Matematický orienťák“.
Řešení matematických úkolů a rébusů bylo spojeno, jak napovídá název soutěže, s orientačním během a hledáním kontrolních stanovišť pomocí mapy. Prostředí krásných Jiráskových sadů, kde soutěž probíhala, bylo k této soutěži jako stvořené. Soutěžní úkoly a vlastní soutěž byla připravena studenty druhého ročníku gymnázia J. K. Tyla.  O úspěšné vyřešení všech 60ti úkolů „matematického orienťáku“ se pokusilo celkem 32 dvoučlenných týmů žáků druhého stupně z různých základních škol.
Alena, Bára, Nikola i Berenika ve velké konkurenci 24 týmů deváťáků a 8 týmů žáků osmého ročníku podaly skvělý výkon. Nikola a Berenika se umístily na celkovém 14. místě, mezi týmy 8. ročníků skončily na nádherném 4. místě a Alena s Bárou na 6. místě! Gratulujeme. Pro příští rok budou určitě těžkým soupeřem pro ostatní soutěžící 9. ročníků!
Petra Antlová


 

Ing. Petra Antlová