ZŠ Pardubice - Studánka - Letos naposledy

Letos naposledy

2. června 2009, 18:54 Mgr. Lenka Friedrichová

  Koncem května jsme (letos naposledy) v roli deváťáků navštívili námi tolik oblíbenou chatu Sněženku. Sněženka i Horalka s námi byly téměř po celou dobu na druhém (někdy i prvním) stupni. Když se kouknu zpátky, vzpomenu si, jak jsme jako malí svišťové dorazili v roce 2006 poprvé na Sněženku plni očekávání a těšení na týden školy v přírodě. Necelý rok potom jsme navštívili Orlické hory opět. Tentokrát zasněženou Horalku. Počasí nám sice úplně nepřálo (sněhu by mohlo být víc), ale i tak jsme si celý lyžák báječně užili. Stejně jako červnový dvoudenní výlet strávený následující rok na Sněžence.

A letos jsme se po roční pauze znovu vrátili. Přijeli jsme v úterý za slunečného počasí. Hned po příjezdu jsme vybalili plavky s osuškami a šli se všichni koupat do krytého bazénu, který stojí přímo v areálu. Až do večera jsme se celý den slunili venku. Přes noc jsme už očekávali bouřku. Ve středu se nám počasí mírně zkazilo, ale nenechali jsme se tím zaskočit a dál trávili čas venku. Když zrovna pršelo, tak jsme byli v tělocvičně, koukali na filmy nebo jsme se jenom tak váleli na pokoji. Nejlepší byla ale večeře strávená v Típí.

 Čtvrtek jsme začali procházkou. Odpoledne chvílemi pršelo, a tak když jsme zrovna nehráli nohejbal, byli jsme  na pokojích, kde jsme se „prováleli“ do druhého dne. Výlet byl vlastně takovým zakončením každoročních společných setkávání naší třídy 9.B a areálu v Orlických horách.

Lucka Slottová, 9.B

Mgr. Lenka Friedrichová