ZŠ Pardubice - Studánka - Adaptační pobyt 6.B

Adaptační pobyt 6.B

17. září 2009, 09:42 Mgr. Ivana Skalická

Vyzbrojeni vším potřebným zabaleným v kufru nebo v batohu jsme se sešli na nádraží a vlakem vyrazili do Hradce Králové, kde jsme přestoupili na vlak do Hořic v Podkrkonoší. Na nádraží jsme složili svá zavazadla do přistaveného auta a v krásném počasí šli procházkou k místu ubytování. Cestou jsme si prohlédli řadu soch, které zdobí Město kamenné krásy, jak jsou Hořice nazývány. Překvapil nás veliký hřbitovní portál a pobavil nás veliký dort s jahodami a šlehačkou, který měl pro nás velkou chybu - byl kamenný.

Přes les jsme došli na Dachovy a ubytovali se v hotelu a už byl čas na oběd. Během poledního klidu jsme se zabydleli. Odpoledne jsme věnovali seznamovacím a poznávacím hrám. dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o spolužácích i o svém třídním učiteli, vyzkoušeli si, zda se můžeme spolehnout na spolužáky, když nás měli vést se zavázanýma očima lesním porostem, a nasbírali jsme si různé přírodniny.

Večer jsme se rozdělili do skupin, vymysleli jim název a udělali návrh vlajky.

Už ráno visel na chodbě přehled bodování za soutěže a naše návrhy činností na pobytu. Ležet, koukat na televizi a nikam nechodit byl jeden z návrhů, ale to asi nevyjde.

Druhý den jsme se pustili do tvorby třídních pravidel, naučili se luštit osmisměrku a hodnotili naše vlajky. V lese jsme hráli týmové hry. Po obědě jsme vyrazili do města. Cestou jsme vystoupali na Věž samostatnosti s rozhledem do kraje, pak jsme prohlédli náměstí a nakupovali.

Večer jsme ve skupinách tvořili z nasbíraných přírodnin přírodního kamaráda podle siluety jednoho člena skupiny. Prostřednictvím soutěží jsme zkoumali svůj typ paměti, abychom zjistili, jak se efektivně učit.

Poslední den jsme dokončili třídní pravidla a vyhodnotili proběhlé soutěže. Po skupinách jsme se pak střídali v lese ve hře Boj o vlajku a na hřišti v míčových hrách a u ruských kuželek. Po obědě už nás čekala cesta vlakem zpět.

Počasí nám přálo, pohráli jsme si, tak snad se nám povede i první rok na druhém stupni. 

Oldřich Jadrný a Ivana Skalická

 

 

Mgr. Ivana Skalická