ZŠ Pardubice - Studánka - Náš třídní den v 6.C

Náš třídní den v 6.C

27. června 2017, 19:16 Mgr. Ivana Skalická

Pondělí 26. června - známkování uzavřeno, prázdniny za dveřmi.
Slíbili jsme si, že ještě letos něco podnikneme. Sešli jsme se u Zelené učebny a zhodnotili, jak moc jsme chyběli ve škole. Pak jsme vyzkoušeli sílu chlapců a děvčat při přetahování lanem. Štěstí přálo oběma stranám střídavě.

Jen malinko unavení jsme vyrazili do Městského útulku pro psy a kočky. Někteří z nás nesli dobrůtky pro zvířata z domova, jiní je nakoupili v nákupním středisku Galanta a další ještě v prodejně ve veterinární nemocnici, takže v útulku se po vybalení našich zavazadel objevila pěkně velká kupka krmení. (Díky všem, kteří přispěli).

Prohlídka útulku pro psy mne (a nejen mne) trochu rozesmutnila. Představa, že by náš mazlíček měl žít uzavřený v kotci, bez páníčka čekat v pelechu na podlaze z dlaždic, až ho někdo vyvenčí, nebo vykonávat své potřeby přímo tam, nebyla pro mnohé z nás vůbec přijatelná. Přivítal nás štěkot, ze kterého jsme cítili i opuštěnost a strach. Přesto je zde psům lépe, než kdyby měli žít sami na ulici zcela bez péče. Přejeme jim, aby se brzy i pro ně našel páníček, který je zahrne svou láskou, pozorností a péčí.

U koček už byla situace lepší, většina ubytovaných byla roztomilá koťátka a zdálo se, že zrovna jedno z nich bude mít štěstí a holčička, která si ho společně s tatínkem chovala, si ho vezme domů.

Mírně zamračená obloha nás zavedla do aquacentra, protože u venkovního bazénu by nám byla zima. Dvě hodiny jsme strávili skákáním do vody, plavbou v divoké řece, sjížděním skluzavek nebo tobogánu, zápasy, plaváním, na lezecké stěně... prostě všemožné vodní radovánky ukázaly, že 6. C se umí bavit a nikdo nemusí zůstávat stranou. Překvapivě připlul i Titanic s naší třídní.

Zpáteční cestu do školy jsme absolvovali pěšky, abychom udrželi kondici.

Vážení rodiče žáků 6. C, třída byla fajn a byl to pohodový den.

Mgr. Ivana Skalická