ZŠ Pardubice - Studánka - Studánečtí mistři republiky v basketbalu

Studánečtí mistři republiky v basketbalu

14. června 2009, 20:37 Mgr. Jiří Mandys

Tento rok byl velmi úspěšný pro hráče mládežnických týmů basketbalového klubu BK Pardubice. Velkou radost máme z toho, že se na nich podílela spousta dětí, které jsou žáky naší školy. Všechny týmy od nejmladších minižáků až po dorostence se dostaly do finálových turnajů mistrovství republiky a téměř všechny se umístily na stupních vítězů.

Zde jsou výsledky a jména našich žáků, kteří se na úspěších podíleli:

Žáci ročníku 1998 vybojovali  stříbro. Na fotografii najdete naše žáky Lukáše Kantůrka a Matěje Šindeláře. Trenéry jsou Tomáš Bartošek a Milan Voráček.

Žáci ročníků 1997 získali zlato. Na týmové fotce najdete Matěje Šindeláře, Lukáše Kantůrka, Jiřího Tkáče a Adama Habětínka. Trenéry tohoto týmu jsou Milan Voráček a Ondřej Joska.

Žáci ročníku 1996 získali také zlato. Členy tohoto týmu jsou Jiří Tkáč, Tomáš Chocholouš, Petr Havránek, Josef Potoček Ondřej Preisler a Denis Diepold. Trenéry jsou Jan Procházka a Tomáš Bartošek.

Žáci ročníku 1995 vybojovali  zlato. Na soupisce a na týmové fotografii najdeme Lukáše Jechuru, Martina Peterku, Josefa Potočka a Daniela Fadrného. Tým vedou Jan Procházka a Luboš Peterka.

Žáci ročníku 1994 a 1993 ( mladší dorostenci) vybojovali také zlato. Z našich žáků na fotografii najdeme Martina Peterku, Martina Mikuleckého a Marcela Chalupníka. Trenéry tohoto úspěšného týmu jsou Jan Procházka a Tomáš Bartošek.

Máme z úspěchů našich žáků velkou radost  a jsme rádi, že tito jmenovaní žáci navštěvují naše sportovní třídy zaměřené na basketbal. To, že na Studánku basketbal prostě patří, dokazují i úspěšní trenéři  pardubických basketbalových týmů, pánové Jan Procházka, Oldřich Zdobinský, Jan Machytka, Tomáš Bartošek a Milan Voráček , kteří naši školu navštěvovali v letech nedávno i dávno minulých.

Mgr. Miloš Kaplan