ZŠ Pardubice - Studánka - Basketbalová kvalifikace

Basketbalová kvalifikace

 

Kvalifikační turnaj v basketbale žáků

Dne 30. 4. 2010 se uskutečnilo další kolo bojů pro naše basketbalisty o účast v republikovém finále. Čím dále v letošním turnaji postupujeme, tím nás čekají, logicky, kvalitnější soupeři. Do Chrudimi se sjeli vítězové kol z Jihomoravského kraje (Brno) a z kraje Vysočina (Žďár nad Sázavou).

Dívky bohužel na své soupeřky nestačily. Se Žďárem sehrály poměrně vyrovnanou partii a prohrály až v koncovce. Brno dokázalo, že v ženské kategorii se na jihu Moravy hraje kvalitní basketbal (dorostenky Žabovřesk) a po zásluze vyhrály rozdílem třídy.

Radost nám udělali naši chlapci, kteří po velmi kvalitních výkonech nedali ani jednomu soupeři vůbec žádnou šanci a hladce vyhráli oba zápasy. Vybojovali si tím účast mezi šesti nejlepšími školami v republice a zahrají si finále v Jindřichově Hradci (11. -13.5. 2010). Dokázali tím, že chlapecký basketbal je v Pardubicích na vysoké úrovni a za to patří dík zejména trenérům mládežnických kategorií.

Děkuji chlapcům i dívkám, že reprezentují naši školu nejen na palubovkách, ale i mimo ně, např. při cestování na turnaje, což rozhodně nebývá samozřejmostí.


 

O 14 dní dříve se také uskutečnil turnaj Nestle cup v basketbale pro mladší kategorii. Mladší chlapci šli ve stopách svých starších „vzorů:)“ a také v turnaji jednoznačně zvítězili, i když soupeř z Chocně rovněž předváděl kvalitní hru. Postupují tedy do kvalifikace na republiku, která se uskuteční 17.5. v Olomouci. Držíme palce.

Sestavy:
 

St. dívky: Skutilová Adéla, Skutilová Anežka, Pokorná ,Bílková, Štruncová, Kudláčková, Krejčíková, Sehnoutková, Eremiášová


 

St. chlapci: Fadrný, Kaněra, Peterka, Volše, Špičák, Chocholouš, Preisler, Jechura, Štěrba, Šindelář, Havránek


 

Ml. chlapci: Potoček, Tkáč, Habětínek, Charbuský, Slavíček, Stryka, Verner, Lahučký, Kantůrek


 

Mgr. Filip Patlevič