ZŠ Pardubice - Studánka - Hrou proti AIDS

Hrou proti AIDS

10. listopadu 2010, 19:06 Mgr. Miloš Kaplan

   Žáci 9. ročníků se 9. 11. zúčastnili stejnojmenné akce, kterou pro ně připravili studenti Střední zdravotní školy v Pardubicích společně se svými učiteli. 

   Hlavním smyslem setkání bylo sdělit našim žákům, jak se chránit před pohlavně přenosnými infekcemi a HIV, jaký život mají lidé s HIV, jak se chránit nechtěnému těhotenství – jaké jsou druhy antikoncepce a jak se aplikují. Velmi důležité bylo i zdůraznění důležitosti preventivních prohlídek.

   Žáci byli rozděleni do desetičlenných družstev, ve kterých na jednotlivých stanovištích získávali potřebné informace a plnili zadané úkoly- většinou zábavnou formou hry.Velmi silným momentem bylo pro děti setkání s dívkou, která byla infikována virem HIV. Samozřejmě, že to bylo jen " jako", ale dívka podala naprosto přesvědčivý výkon a při setkání s ní žáci pochopili, že se to může stát opravdu každému z nás. 

   Na závěr byla práce našich žáků vyhodnocena a odměněna malou pozorností. Program se nám moc líbil. Rádi bychom se zúčastnili i další podobné akce.

   Dík patří všem, kteří se na přípravě  podíleli, ale i našim žákům, kteří se s velkým zájmem do práce zapojili. 

Mgr. Soňa Jarošová