ZŠ Pardubice - Studánka - Mediální výchova v osmém ročníku

Mediální výchova v osmém ročníku

18. dubna 2011, 21:16 Ing. Petra Pšeničková

V rámci projektu Mediální výchova žáci osmých ročníků již splnili řadu úkolů. Navštívili Český rozhlas Pardubice a Pardubický deník, během českého jazyka a v hodinách všech tří povinných jazyků vytvořili tři velmi zajímavé a zábavné časopisy.

"Sportovní gaučing" je název pro časopis v češtině, kdy 8.A po vedením p.uč. Friedrichové se zde pokusila zachytit různé sportovní události nejen v basketbalu, ale i v dalších významných sportech. Dočtete se v něm o historii Zlaté přilby, ale i tom, kdo to je Juan Carlos Navarro.

"Punkt" v překladu bod či tečka je zvolený název pro časopis v němčině. Třída 8.C pod vedením p.uč. Volkovové zvolila téma jako Denní program, Můj den nebo Karneval v Německu. Časopis uzavírá osmisměrka a křížovka. Po otevření zjistíte, jak velké znalosti již žáci po prvním roce němčiny mají.

"Point" v překladu bod či tečka je opět zvolený název pro časopis tentokrát v angličtině. Pod vedením p.uč. Andrlové žáci píší o svých školních dnech v čase přítomném, o svých výletech v čase minulém, o své budoucnosti v čase budoucím, o světových i českých svátcích a tradicích a navíc osmisměrky a křížovka.

Časopisy budou k nahlédnutí v jazykových učebnách nebo po domluvě u vyučujících. Autoři vám také jistě poskytnou případný komentář, zároveň si zaslouží velkou pochvalu za své perfektní články, které jak už víme, vyžadují i kontrolu, takže díky i jejim učitelům.

Pěkné a zábavné čtení přejeme!

Ing. Petra Andrlová, Mgr. Zuzana Volkovová, Mgr. Lenka Friedrichová