ZŠ Pardubice - Studánka - Organizace přijímacího řízení na střední školy

Organizace přijímacího řízení na střední školy

17. října 2016, 13:24 Mgr. Ivana Nejedlá

Žáci devátých ročníků, rodiče žáků devátých tříd

V tomto školním roce dochází k některým změnám v organizací přijímacího řízení na střední školy.

Všechny informace naleznete v přiložené prezentaci připravené pracovníky Krajského úřadu, na některé věci upozorňuji zvlášť:

1. Mění se organizace přijímacího řízení na sportovní gymnázia – talentové zkoušky proběhnou v lednu, ale až v dubnu další část přijímacích zkoušek – testy z matematiky a českého jazyka.

2. Budou nové tiskopisy přihlášek na střední školy – dosud však nejsou k dispozici, proto jsme je ještě žákům, kteří se hlásí na sportovní gymnázium a umělecké školy, nemohli dát – jsou avizované nejdříve na konci října.

3. Zůstává termín podání přihlášek pro sportovní gymnázia a umělecké školy 30.11.

4. Pro všechny ostatní školy platí termín podání přihlášek 1.3.

5. Pro obory s maturitou budou všichni žáci vykonávat zkoušku z českého jazyka a matematiky připravené společností CERMAT.

6. Každý uchazeč může zkoušky konat dvakrát – termíny jsou pro letošní rok v Pardubickém kraji dané – 12.4.2017 a 19.4.2017 – bude mu započítáván ze zkoušek lepší výsledek (takže např. z 1. zkoušky výsledek pro češtinu a z 2. zkoušky výsledek pro matematiku).

Na třídních schůzkách v lednu Vám předáme další informace.

Přihlášky na střední školy umělecké a sportovní gymnázia žáci obdrží ihned, jak budou k dispozici. U rodičů žáků hlásících se na sportovní gymnázia bych přivítala osobní schůzku, kde bych rodičům vysvětlila všechny informace k průběhu přijímacího řízení na tento typ školy. V případě zájmu o osobní schůzku mě prosím kontaktujte: Ivananejedlaoutlookcz.

prijimaci-rizeni-ve-sk-roce-2016-2017

Mgr. Ivana Nejedlá