ZŠ Pardubice - Studánka - Naší žáci VÍTĚZI matematicko-fyzikální soutěže

Naší žáci VÍTĚZI matematicko-fyzikální soutěže

24. listopadu 2019, 21:31 Ing. Petra Antlová

Listopad byl plný matematických soutěží, ve kterých naši žáci prokázali nejen své dovednosti a znalosti, ale především soutěžního a týmového ducha.

Na začátku listopadu proběhlo krajské kolo Logické olympiády, kde zabodoval Lukáš Vtípil z 9.C a Honza Kulíšek z 5.A.

V polovině listopadu 5 žáků z 9.C (Daniel Cimburek, Adam a David Neumannovi, David Strnádek, Lukáš Vtípil) a 2 žáci ze 7.A (Tomáš Flos a Lukáš Kolovratník) vyrazili jako tradičně každý rok na „netradiční“ matematickou soutěž – MASO – na MFF UK Praha, které se účastní spousta týmů z celé republiky. V letošním roce jich bylo celkem 235 za celou republiku, v Praze se na UK utkalo celkem 85 týmů – naše dva týmy se umístili na skvělém 35.místě a 53.místě. A konkurence byla skutečně silná, převažovali spíše studenti gymnázií. V uvedeném počtu 85 se před našimi týmy umístily „jen“ tři základní školy (z celkového počtu 24 ZŠ).  

V pátek 22.11. proběhl další ročník matematicko-fyzikální soutěže NÁBOJ JUNIOR. Opět naše dva týmy:

– Adam Neumann, Lukáš Vtípil, Daniel Cimburek, Tomáš Flos

- a David Neumann, David Strnádek, Lukáš Kolovratník, nově přibyl ještě James McIntyre

projevily svou odvahu, znalosti, týmového, a především soutěžního ducha. Tentokrát se vyplatilo i trochu zariskovat a pokusit se vyřešit i ty nejobtížnější úlohy! Podařilo se! Dosáhly fantastického výsledku – umístily se na 1. místě a na 4. místě. Moc gratuluji oběma týmům k báječnému výsledku. Jste skvělí! Gatuluji. 

Petra Antlová

Ing. Petra Antlová