ZŠ Pardubice - Studánka - Fyzika 9.A do 13.6.

Fyzika 9.A do 13.6.

17. května 2020, 19:29 Mgr. Oldřich Jadrný

Dobrý den,

deváťáci. Reálně se přiblížil termín "přijímaček", které absolvuje velká většina z vás. Tomu se přizpůsobuje i příprava ve škole se zaměřením na "hlavní" předměty.

Proto zde tentokrát není žádná nová práce na fyziku, z příloh jen možné výsledky minulých úkolů. Úspěšné práce dvou vašich spolužáků s jejich souhlasem najdete v přílohách "sp 9.r.-kosmonautika-řešení", "sp 9.r.-vesmír-řešení" a "sp 9.r.-kosmonautika-početní".

   Kdybych měl předběžně zhodnotit vaše práce z domácí výuky za ty 2 měsíce, tak zjednodušeně bych asi konstatoval "všehochuť". Někteří z vás si drželi trvale vysokou úroveň a takové práce (i dobrovolné) je radost kontrolovat. Jiní jste to vzali pragmaticky a splnili solidně požadované minimum (což je dobře), zase jiní jste si to někdy usnadnili víc, než "je zdrávo" (i "plagiátorství"). Někteří jste překvapili pozitivně a "srdnatě bojovali", i když třeba fyzika není váš "šálek kávy".

   Také je ale skupina těch, kteří se skoro nezapojili a mnoho prací neposlali. Naposledy toto připomínala paní učitelka třídní při návratu do školy 11.5.  Práce, které byly  v průběhu domácí výuky zadány jako povinné, máte možnost ještě odevzdat  nejpozději do 13.6.2020 (sice pozdě, ale "lepší něco, než nic"). Maily konkrétním lidem budou následovat. Rád bych si ušeřil situaci, že bude třeba kontaktovat ještě vaše rodiče, aby vám pomohli tyto úkoly splnit, nebo jste byli  nakonec hodnoceni "bez boje".

V závěru  chci popřát, ať se vám u přijímaček podaří uplatnit solidní znalosti, zachovat pokud možno pevné nervy a mít samozřejmě i potřebnou dávku štěstí.

S pozdravem

O. Jadrný

sp-9.r- kosmonautika-řešení

sp-9.r.- vesmír-řešení

sp-9.r.-kosmonautika-početní

Mgr. Oldřich Jadrný