ZŠ Pardubice - Studánka - Předvánoční detektivní záhada! Důkazy máme!

Předvánoční detektivní záhada! Důkazy máme!

4. ledna 2014, 19:30 Mgr. Jaroslava Oplatková

Našemu týmu detektivů se podařilo těsně před Vánoci zachytit pohyb několika neznámých osob ve třídách 3.A,B,C. Jak jsme zjistili, nešlo o nové paní učitelky, a přesto třeťáci poslouchali jako beránci. Naše pátrání se tedy přesunulo přímo do tříd.

Kdo je ta tajemná žena, která se objevila ve všech třech třetích třídách s obrovským boxem plným konstrukčních magnetických dílků, a kterou děti radostně vítaly?

A co když se o několik dní později objevila další  žena, která byla podezřelá tím, že nesla několik velikých  zavazadel, jejichž tvar byl nápadně podobný hudebním nástrojům? A jak to, že se z třetí třídy náhle ozýval vánoční andělský dětský zpěv za doprovodu nejrůznějších nástrojů, hlavně houslí? A jak to, že třídní učitelé třeťáků byli tak usměvaví?

Nakonec naše pátrání skončilo odhalením. Že nás to nenapadlo hned? Vždyť škola není jen pro žáky a učitele, ale jsou v ní vítáni i rodiče. A tady měli třeťáci štěstí, že mohli stavět nejrůznější konstrukce s maminkou p. Kosinovou a prohlédnout si a poslechnout nástroje s maminkou p. Lejskovou, houslistkou Pardubické filharmonie. Nepochybujte o tom, že jejich dcery Nicolka a Áža na své mamky byly patřičně hrdé!

Moc děkujeme za váš čas, milé maminky!

Třeťáci a jejich učitelé J. Oplatková, P. Pospíšil a I. Trojánková