ZŠ Pardubice - Studánka - Zeměpis 8.A, 8.B, 8.C pro období 30.3.- 10.4.

Zeměpis 8.A, 8.B, 8.C pro období 30.3.- 10.4.

31. března 2020, 17:02 Mgr. Oldřich Jadrný

Dobrý den,

osmáci. Minulé práce ve velké většině případů byly úspěšně vyřešeny. Pro jistotu ale přikládám 3 soubory " ... doplněno", kde je správné řešení. Se svolením vaší spolužačky využiju její řešení jako vzor úspěšně zvládnuté sam. práce.

Na současnou práci, kterou se na dálku rozloučíme s Evropou, budete mít tentokrát skoro "2 týdny". Stále platí, čtěte pozorně zadání a držte se ho.

1. v příloze "evropská zajímavost" najdete zadání 1. práce. Není myšlena jako "provokace" v současné situaci, ale buď jako příjemná osobní vzpomínka na minulost, nebo tip na možný výlet v lepších časech

2.

Druhá  sam. práce bude trochu speciální, a proto k ní  budu i tak přistupovat.

Vytvořte vlastní kompletní zeměpisnou křížovku ("se vším všudy"- vyplněnou, zvýrazněnou tajenku, smysluplné otázky na jednotlivé části křížovky) s tajenkou na nejméně 7 písmen na téma "Evropa- státy a regiony" ( názvy států, regionů v daných státech, větších měst, známých firem, ne obecně zeměpisné pojmy- pohoří, hory, řeky, jezera, poostrovy, ...)

Speciální požadavek je, že tajenkou bude tvoje příjmení .

Nemusíš přitom:

- dodržovat v křížovce háčky, čárky, i/y

- dívky nemusí (ale mohou) ve svém příjmení použít koncovku "ová" , ale místo toho mužský tvar svého příjmení 

-pokud má někdo příjmení kratší než na 7 písmen, tak v závěru tajenky doplní písmeny ze svého jména (uvedu příklad- pokud by se někdo jmenoval FRANTIŠEK  ČÁP, tak by měl tajenku  CAPFRAN, nebo ČAPFRAN, nebo ČÁPFRAN).

Vaše originální práce očekávám v rozumné a čitelné podobě se vším všudy (příjmení, třída, co posíláte) do konce soboty 11.4.2020 na můj mail: oldrichjadrnyzs-studankacz

Hodnotit budu: 1. práci jako  samost. práce

                         2. práci ("křížovku") jako dobrovolnou sam. práci

V závěru jestě přání k "VELIKONOCÍM", i když to letos budou "NEVELIKONOCE".

O. Jadrný

evropská zajímavost

Mgr. Oldřich Jadrný