ZŠ Pardubice - Studánka - Dějepis - 6A, 6B, 6C, 6D - 6.-12. 4.

Dějepis - 6A, 6B, 6C, 6D - 6.-12. 4.

4. dubna 2020, 15:30 Mgr. Tomáš Zářecký

Milí šesťáci,

do dalšího týdne nám zasahují Velikonoce, což znamená, že 6B a 6D, kdybychom chodili do školy, přijde o své dvě oblíbené hodiny dějepisu. 6A a 6C by naštěstí hodiny neztratily… Jenže situace je jiná. A na VkO jsme řešili otázku toho, co je spravedlnost. A stejně jako všem filosofům napříč dějinami, jsme tenhle zapeklitý problém nerozlouskli… Takže je spravedlivé, aby se někteří mohli učit a ostatní nemohli? Naštěstí je tu řešení při distanční výuce. Úkoly dostanete všichni, protože nikdo neví, jestli je vypracováváte v úterý nebo v pátek…

Nenadávejte, to byl vtip…

No jo no, odpusťte mi to, ale ta izolace už se začíná podepisovat na mém duševním zdraví. Uděláme to trochu jinak. Bez ohledu na to, jak vychází prázdniny (a v tom jsem výše nekecal), na týden od 6. do 12. dubna vyhlašuji dějepisné volno pro všechny šesté třídy bez rozdílu.

Nové úkoly dostanete v pondělí / úterý 13. / 14. dubna. Bez nadsázky, jste skvělí, odpočinek si zasloužíte. A kdyby se někdo nudil, máte už dva doporučené dobrovolné filmy: Jméno růže a Gladiátor, tak na ně můžete mrknout. A pokud byste chtěli trochu středověkého válčení, můžete sáhnout po Království nebeském (křížové výpravy) nebo Robinu Hoodovi (2010, o zrodu jedné legendy…)

Mějte se hezky a další týden odpočívejte! TZ

Mgr. Tomáš Zářecký