ZŠ Pardubice - Studánka - Informace o zápisu do 1. tříd

Informace o zápisu do 1. tříd

Aktualizováno 16. ledna 2015, 09:37
10. prosince 2014, 14:27 Mgr. Ivana Nejedlá

Vážení ro­­di­­če předško­láč­­ků.

Ozna­­muje­­me, že zápis do prvních tříd Základní ško­ly Par­­du­­bi­­ce – Stu­­dánka pro školní rok 2015/2016 pro­­běh­ne stejně ja­ko v ostat­ních par­­du­­bických základních ško­lách ve dnech 4. a 5. úno­­ra 2015 vž­­dy od 13 do 18 ho­­din.

Po­vinná školní do­­cház­ka ve školním ro­­ce 2015/2016 za­­­číná pro dě­­ti na­ro­zené do 31.8.2009. Vý­j­i­­mečně mo­hou být za­­psá­­ny i dě­­ti na­ro­zené do 30.6.2010.

K zápi­­su je nutné do­stavit se s dí­t­ě­­tem i v přípa­­dě, že ro­­di­­če bu­­dou žá­d­at o odklad ne­bo by­la po­vinná školní do­cház­ka od­ložená (dí­tě je po odkla­du). Ro­­di­­če (zákonní zástup­­ci žáka) do­pro­­váze­­jí­­cí dí­­tě k zápi­­su před­loží rodný list dí­t­ě­­te a doklad o byd­­liš­­ti. Oba doku­­men­­ty mo­hou být na­hraze­­ny platným ob­­čan­ským průkazem jedno­ho z ro­­di­­čů, pokud ob­sahuje da­­ta dí­t­ě­­te.

Případný odklad po­vinné školní do­­cház­ky po­vo­luje ře­­di­­telka ško­ly na zákla­­dě pí­­sem­né žá­d­o­s­­ti, do­po­ru­­ču­­jí­­cího po­­sou­zení příslušného po­ra­­den­ského za­­řízení (pe­­da­go­­­gická po­rad­­na, spe­­ci­ální pe­­da­go­­­gické cen­t­rum) a od­­borného lé­­kaře ne­­bo kli­nického psycho­loga.

O za­­řazení dí­t­ě­­te do ško­ly roz­ho­­duje ře­­di­­telka ško­ly. Do ško­ly se přednostně za­­řazu­­jí dě­­ti, kte­­ré ma­­jí trva­­lý po­byt v příslušném ško­l­ském obvo­­du. Ško­l­ské obvo­­dy jsou stano­ve­­ny vy­­hlášk­ou MmP.

Předpoklá­d­á­­me, že se běh­em led­­na zástup­­ci na­ší ško­ly  zú­­čast­ní schůzek pro ro­­di­­če předško­lá­­ků v ­­ma­­teřských ško­lách Ko­rál­ek, Kamínek, Sr­­díčko a MŠ Gebauerova,  dále Vás zve­­me na Den otevřených dve­ří na­ší ško­ly 14. a 21. led­­na 2015. Pro­­hlídku ško­ly Vám rovněž rá­­di po­skytne­­me na zákla­­dě te­lefo­nické do­mluvy.

V lednu zve­řejní­me další, po­drobnější info­rma­ce k zápi­su.

skolske-obvody-vyhlaska

skolske-obvody-mapa

Mgr. Ivana Nejedlá, ředitelka školy